Geng Aku

Isnin, 16 November 2009

Nizar V'8! Anwar Akui Ada Kemelut Antara Parti Pakatan Rakyat Di Peringkat Bawahan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui wujudnya perselisihan antara parti dalam pakatan pembangkang di peringkat bawahan berikutan tiada titik persetujuan yang dicapai ketika membincangkan perihal perbezaan prinsip parti masing-masing.


Beliau berkata jika tiada titik persetujuan dicapai di peringkat bawahan dalam membincangkan isu tertentu, ada pihak daripada PKR yang tidak memberi sokongan padu kepada parti dalam pakatan Rakyat. "Dalam pakatan tidak semua mesti setuju. Tetapi ada di peringkat cabang PKR jika berlaku perkara yang tidak dipersetujui mereka mula hendak marah dan macam hendak perang seluruh Malaysia.

"Saya ingatkan kepada peringkat bawahan bahawa kita mempunyai ruang kita sendiri untuk salurkan pandangan," katanya semasa berucap merasmikan konvensyen PKR Kelantan di sini hari ini. Dalam sidang medianya, Anwar turut menjelaskan mengenai pelantikannya sebagai penasihat ekonomi negeri Selangor dengan gaji RM1 sebulan kerana beliau tidak mahu menerima sebarang kelebihan, termasuk kenderaan kerajaan negeri.

"Saya hanya minta pejabat dan pegawai untuk saya bekerja, yang lain saya tidak mahu," katanya. BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails