Geng Aku

Selasa, 26 Jun 2012

Tok jib & Kak mah Yang Tak Pernah Mengaku Duda & Janda.

KUALA LANGAT 23 Jun - Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yasiin mengingatkan rakyat agar menolak Najib dan Rosmah kerana cuba mengajar masyarakat di negara ini mengamalkan nilai yang tidak baik.

Tegas Timbalan Perdana Menteri, ajaran songsang Najib dan Rosmah ini jelas dilihat menerusi tiga sikap negatif mereka yang cuba diterapkan kepada rakyat iaitu menceraikan suami dan isteri pertama mereka, terus mengaku bujang dan dara, tidak pernah mengaku janda dan duda, tidak mengenang budi isteri dan suami pertama dan juga tidak pernah mengakui mereka memiliki anak dengan pasangan pertama.

"Ada tiga nilai yang tidak baik yang diajar Najib dan Rosmah kepada masyarakat kita.

Pertama, mencerikan isteri dan suami pertama untuk mencapai cita-cita politik.

"Keduanya, budi isteri dan suami pertama tidak mereka hargai, kerana apabila kita berbudi kepada suami atau isteri pertama, mereka tidak akan sakit hati kita, tetapi Najib dan Rosmah tidak pernah mengakui mereka telah pernah berkahwin jauh sekali untuk berbudi kepada bekas suami dan isteri mereka...ini nilai yang buruk.

Ketiganya, hutang tak perlu dibayar, ini pun nilai yang buruk, kalau hutang kita wajib bayar balik. Kalau kita meninggal dunia pun, roh kita akan tersiksa kalau hutang tidak dilunaskan..ini ajaran Islam, tapi pada Rosmah dan Najib mereka bukan sahaja merembat harta negara malah kenduri kahwin anak pun memakai duit negara. " kata Muhyiddin.Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails