Geng Aku

Isnin, 3 Mei 2010

Shahir Tersingkir Di Minggu Ke Tujuh.


Sungguh pun Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir,21, dipilih pengkritik tetap Akademi Fantasia 8 (AF8), Aznil Hj Nawawi sebagai pelajar yang memenuhi piawaian AF8 setakat ini, tetapi nasib tidak menyebelahi pemuda ini apabila mendapat undian paling bawah pada siaran langsung Debaran minggu ke-7 di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, malam tadi.

Keputusan yang diumumkan hos Debaran, Sarimah Ibrahim mengejutkan ramai pihak kerana Shahir sebelum ini tidak pernah berada di zon bahaya. Apatah lagi, peratus yang diperoleh Shahir sebanyak 13.89% hanya berbeza 0.01% saja dibelakang Farina yang mendapat peratusan sebanyak 13.90%.

Bagaimanapun, Shahir yang mendendangkan lagu Tiara pada konsert ke 7 malam semalam bukanlah pilihan pengetua AF8, Norman Abd Halim sebagai pelajar terbawah carta fakulti.

Malah, Norman mengakui terkilan dengan keputusan ini dan menyifatkan Shahir sebagai pelajar kegemarannya serta layak ke peringkat akhir AF8.

"Saya redha dengan keputusan ini. Namun, untuk pengetahuan semua, Shahir sudah pun dihadiahkan sebuah lagu single dari KRU Studio bertajuk Kebahagian Dalam Perpisahan hasil ciptaan adik saya Edry Abd Halim.

"Secara kebetulan juga, Shahir baru saja selesai rakaman video muzik single ini yang dibuat siang tadi. Ini merupakan peluang kedua Shahir untuk bergelar penyanyi," ujar Norman.

Mengulas keputusan penyingkiran malam ini, Shahir yang ditemui pada sidang media penyingkiran pelajar menganggap ini bukanlah kegagalan buat dirinya.

"Shahir tak rasa gagal pun. Bagi Shahir, semuanya akan bermula di luar. Shahir terima dengan apa yang sudah tertulis untuk Shahir. Malah, Shahir berterima kasih kepada semua pihak kerana nak mencapai sampai ke tahap minggu ke-7 bukanlah satu yang mudah," kata Shahir.

Dengan penyingkiran Shahir, maka tinggal 6 orang saja lagi pelajar AF8 iaitu Maulana, Adira, Daus, Iwan, Ain dan Farina untuk merebut gelaran juara AF8.

Teruskan mengundi pelajar kegemaran anda dengan menaip AFUNDI <3/5/10> NAMA SINGKATAN PELAJAR & HANTAR ke 32999.

Berikut adalah keputusan penuh undian minggu ke-7:
1. Adira-15.46%
2. Daus-14.39%
3. Iwan-14.36%
4. Ain-14.07%
5. Maulana-13.94%
6. Farina-13.90%
7. Shahir-13.89%

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails