Geng Aku

Selasa, 24 November 2009

Alza terima tempahan 3,500 unit


MUHYIDDIN mendengar penerangan daripada Syed Abdull Hafiz mengenai MPV Perodua Alza sempena pelancaran kenderaan terbaru itu di Kuala Lumpur semalam.Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua) semalam melancarkan kenderaan pelbagai guna (MPV) pertamanya yang dinamakan Perodua Alza di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur di sini semalam.

Pengarah Urusannya, Datuk Syed Abdull Hafiz Abu Bakar berkata, MPV terbaru yang ditawarkan pada harga di antara RM56,000 sehingga RM70,000, itu telah dibuka untuk tempahan sejak 13 November lalu dan sehingga pukul 2 petang semalam pihaknya telah menerima tempahan sebanyak 3,500 unit.

Menurut beliau, tempahan yang diterima itu menepati segmen sasaran pihaknya yang ditumpukan kepada golongan keluarga bersaiz kecil dalam lingkungan umur 30-an sehingga 40-an serta golongan bujang di kawasan bandar.

"Daripada jumlah tempahan 3,500 unit itu, 80 peratus merangkumi mereka dalam lingkungan usia 30-an hingga 40-an manakala bakinya adalah daripada golongan bujang,'' katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails