Geng Aku

Sabtu, 14 November 2009

Nizar V'8! Adun Sri Serdang Perlu Mohon Maaf : MB
Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kesal dengan tindakan yang dibuat Ahli Dewan Undangan Negeri Sri Serdang , Datuk Satim Diman yang mengatakan beliau tidak boleh dipercayai.

Ini berikutan dakwaan yang dibuat beliau bahawa Menteri Besar tidak menjelaskan pembayaran balik hutang pinjaman Bank Islam.

Sebaliknya menurut Tan Sri Khalid beliau telah diarahkan oleh mahkamah agar menyaman pihak pengurusan Bank Islam setelah menolak permohonan saman dari Bank Islam itu. “Sri Serdang telah membuat kenyataan dalam dewan mengatakan oleh kerana saya tidak membayar bank hutang lepas itu dia mengatakan saya tidak boleh dipercayai dalam pengurusan ini sebenarnya perkara itu tidak benar kerana saya masih lagi dalam perbicaraan di mahkamah.

“Malah mahkamah telah membenarkan saya menyaman Bank Islam, bukan Bank Islam dulu saman saya tetapi ditolak tetapi membenarkan saya menyaman Bank Islam.

“Jadi bila saya menyaman Bank Islam macamane saya nak bayar ,jadi dia punya kenyataan yang berasaskan kepada itu dia telah membuat cerca kepada saya,” katanya.
Tan Sri Khalid berkata demikian dalam sidang media selepas Sidang Dewan Negeri ditangguhkan ,petang tadi.

Menurut Tan Sri Khalid lagi beliau telah meminta Adun Sri Serdang,Satim Diman agar memohon maaf kepadanya dengan kenyataan bertulis.

“Jadi berasaskan peraturan 70 Menteri Besar meminta beliau meminta maaf jika tidak Menteri Besar  akan membuat satu usul bahawa membawa kepada dewan mengenai hak dan keistimewaan,” katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails